Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Laat deze altijd door een jurist controleren

Gratis check overeenkomst

900+ overeenkomsten gecontroleerd

7 dagen per week bereikbaar

Bij 90% van onze klanten hebben wij een beter voorstel kunnen onderhandelen

Ga direct naar:

Gratis check overeenkomst
WW-uitkering
Transitievergoeding
Tarieven

Telefonisch advies

088 – 205 1700

(Ook ’s avonds en in het weekend)

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

De vaststellingsovereenkomst is een document waarin afspraken worden vastgelegd tussen twee partijen en dit een conflict moeten voorkomen in de toekomst of een bestaand conflict moeten oplossen. Bij geschillen wordt er vaker gekozen voor een oplossing via de rechtbank, echter, het komt zelden voor dat dit voordelen biedt. Uiteindelijk kost dit proces geld en energie, waardoor beide partijen er niet beter van worden. Beter is het om samen, of met de ondersteuning van een professional, afspraken te maken en deze op te nemen in de vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst is bindend.

Het gebruik van de vaststellingsovereenkomst

Er zijn diverse rechtsgebieden te noemen waarin gebruik kan worden gemaakt van de vaststellingsovereenkomst. U kunt hierbij denken aan bestuursrecht, belastingrecht, verzekeringsrecht en ook het arbeidsrecht. Wanneer een werkgever en werknemer afspraken maken over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, dan kan hiervoor een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Ongeveer in 8 van de 10 ontslagzaken wordt er gebruik gemaakt van deze overeenkomst. Wij willen ons hier online richten op de vaststellingsovereenkomsten die betrekking hebben op het arbeidsrecht, dus de overeenkomsten die bij ontslag worden opgesteld.

Welke informatie kunnen wij u bieden?

Wij bieden advisering aan werknemers wanneer het gaat om de vaststellingsovereenkomst bij ontslag. Op onze website kunt u de meest uiteenlopende informatie vinden over deze overeenkomst, welke ook wel bekend staat als de beëindigingsovereenkomst. U leest meer over de WW-veiligheid, over het al dan niet vervallen van het relatie- en concurrentiebeding, over belastingen, bonussen en vakantiegelden, over de situaties waarin het wel of niet verstandig is om een vaststellingsovereenkomst te sluiten, over opzegtermijnen en over de hoogte van de eventuele transitievergoeding.

Neem de informatie in u op

Het is belangrijk om de informatie goed door te nemen wanneer u als werknemer een vaststellingsovereenkomst van de werkgever krijgt gepresenteerd. Een incorrect opgestelde overeenkomst kan nare gevolgen met zich meebrengen, waardoor het goed is om de juiste aandacht te besteden aan de inhoud van het document. Als werknemer zijn er situaties waarin het recht op een WW-uitkering komt te vervallen op het moment dat u de overeenkomst tekent. Onze informatie biedt u meer inzicht in dergelijke situaties, zodat u beter weet wanneer tekenen nu wel en niet verstandig is.

Heeft u hulp en ondersteuning nodig bij uw ontslag?

Wanneer u een vaststellingsovereenkomst heeft ontvangen van uw werkgever, dan weet u eigenlijk al dat u een tijd in gaat waarin er veel gaat veranderen. Met uw ontslag verliest u niet alleen uw baan, maar u verliest ook financiele stabiliteit, uw vaste werkomgeving en collega’s bijvoorbeeld. Als u uw ontslag krijgt, dan moet het goed geregeld worden en hier is de vaststellingsovereenkomst voor bedoeld. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring in het controleren en beoordelen van deze overeenkomsten. Daarnaast hebben wij alle expertise in huis op het gebied van advisering. Vanzelfsprekend kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen wanneer u behoefte heeft aan hulp en ondersteuning bij uw ontslag.

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u binnen 20 minuten terug.

Beoordeling pagina: 1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren (75 stemmen, gemiddeld: 8,75)
Loading...