Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Laat deze altijd door een gespecialiseerde jurist controleren

Stel uw WW-uitkering veilig

Gratis check vaststellingsovereenkomst

900+ overeenkomsten gecontroleerd

7 dagen per week bereikbaar (Ook ’s avonds)

Wat is een vaststellingsovereenkomst?

vaststellingsovereenkomst tekenenDe vaststellingsovereenkomst ook wel bekend als beëindigingsovereenkomst is een document waarin afspraken worden vastgelegd tussen twee partijen en die een conflict moeten voorkomen in de toekomst of een bestaand conflict moeten oplossen. Bij geschillen wordt er vaker gekozen voor een oplossing via de rechtbank, echter komt het zelden voor dat dit voordelen biedt. Het is een energie intensief en geldverslindend proces dat voor geen van beide partijen voordelen biedt. Beter is het om samen, of met de ondersteuning van een professional, afspraken te maken en deze op te nemen in de vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst is bindend.

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst?

Er zijn diverse rechtsgebieden te noemen waarin gebruik kan worden gemaakt van de vaststellingsovereenkomst. U kunt hierbij denken aan bestuursrecht, belastingrecht, verzekeringsrecht en ook het arbeidsrecht. Wanneer een werkgever en werknemer afspraken maken over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, dan kan hiervoor een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Gemiddeld worden er in 8 van de 10 ontslagzaken gebruik gemaakt van zo’n overeenkomst. Wij willen ons hier online richten op de vaststellingsovereenkomsten die betrekking hebben op het arbeidsrecht, dus de overeenkomsten die bij ontslag worden opgesteld.

Welke diensten kunnen wij u bieden?

Wij adviseren werknemers wanneer het gaat om de vaststellingsovereenkomst bij ontslag. Op onze website kunt u de meest uiteenlopende informatie vinden over zo’n overeenkomst. Wij geven u meer uitleg over de WW-veiligheid, over het al dan niet vervallen van het relatie- en concurrentiebeding, over belastingen, bonussen en vakantiegelden. Daarnaast adviseren wij ook over situaties waarin het wel of niet verstandig zou kunnen zijn om een vaststellingsovereenkomst te sluiten, over opzegtermijnen en over de hoogte van een eventuele transitievergoeding.

Laat u goed voorlichten

Het is belangrijk om de informatie goed door te nemen wanneer u als werknemer een vaststellingsovereenkomst van de werkgever krijgt gepresenteerd. Laat u tevens goed voorlichten door een specialist over wat wel en niet mogelijk is binnen het ontslagrecht. Een incorrect opgestelde overeenkomst kan nare gevolgen met zich meebrengen. Als werknemer zijn er situaties waarin het recht op een WW-uitkering komt te vervallen op het moment dat u de overeenkomst tekent. Onze informatie biedt u meer inzicht in dergelijke situaties.

Ga direct naar:

Gratis check overeenkomst
WW-uitkering
Transitievergoeding
Tarieven

Telefonisch advies

088 – 205 1700

(Ook ’s avonds en in het weekend)

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u binnen 20 minuten terug.