Wat is een vaststellingsovereenkomst en wat te doen?

De vaststellingsovereenkomst ook wel bekend als beëindigingsovereenkomst is een document waarin afspraken worden vastgelegd tussen twee partijen en die een conflict moeten voorkomen in de toekomst of een bestaand conflict moeten oplossen. Bij geschillen wordt er vaker gekozen voor een oplossing via de rechtbank, echter komt het zelden voor dat dit voordelen biedt. Het is een energie intensief en geldverslindend proces dat voor geen van beide partijen voordelen biedt.

Beter is het om samen, of met de ondersteuning van een professional, afspraken te maken en deze op te nemen in de vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst is bindend. Gratis check vaststellingsovereenkomst.

Laat uw overeenkomst altijd controleren voordat u deze ondertekent

Het is belangrijk om de informatie goed door te nemen wanneer u als werknemer een vaststellingsovereenkomst van de werkgever krijgt gepresenteerd. Laat u tevens goed adviseren over wat wel en niet mogelijk is binnen het ontslagrecht. Een incorrect opgestelde overeenkomst kan grote financiële gevolgen met zich meebrengen.

Als werknemer zijn er situaties waarin het recht op een WW-uitkering komt te vervallen op het moment dat u het document tekent. Voorkom deze risico’s door uw overeenkomst te laten controleren.

Direct hulp bij ontslag met vaststellingsovereenkomst?

Onze arbeidsrecht juristen staan vandaag tot 21:30 uur voor u klaar

Gratis controle vaststellingsovereenkomst (=beëindigingsovereenkomst)

Stel uw WW-uitkering veilig

1000+ overeenkomsten aangepast en verbeterd

Alles gecheckt & opgelost 

Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst in 2023?

Er zijn diverse rechtsgebieden te noemen waarin gebruik kan worden gemaakt van de vaststellingsovereenkomst. U kunt hierbij denken aan bestuursrecht, belastingrecht, verzekeringsrecht en ook het arbeidsrecht. Wanneer een werkgever en werknemer afspraken maken over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, dan kan hiervoor een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld. Gemiddeld worden er in 8 van de 10 ontslagzaken gebruik gemaakt van de overeenkomst. Wij willen ons hier online richten op de vaststellingsovereenkomsten die betrekking hebben op het arbeidsrecht, dus de overeenkomsten die bij ontslag worden opgesteld.

Welke diensten kunnen wij u bieden?

Wij adviseren werknemers wanneer het gaat om de vaststellingsovereenkomst bij ontslag. Op onze website kunt u de meest uiteenlopende informatie vinden over de overeenkomst. Wij geven u meer uitleg over de WW-veiligheid, over het al dan niet vervallen van het relatie- en concurrentiebeding, over belastingen, bonussen en vakantiedagen. Daarnaast adviseren wij ook over situaties waarin het wel of niet verstandig zou kunnen zijn om een vaststellingsovereenkomst te sluiten, over opzegtermijnen en over de hoogte van een eventuele transitievergoeding.