Vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Laat deze altijd door een jurist controleren

7 dagen per week bereikbaar

Gratis check overeenkomst

Stel uw WW-uitkering veilig

900+ overeenkomsten gecontroleerd

Ga direct naar:

Gratis check overeenkomst
WW-uitkering
Transitievergoeding
Tarieven

Telefonisch advies

088 205 1700

(Ook ’s avonds en in het weekend)

Ontslag met wederzijds goedvinden

Een werknemer en een werkgever sluiten een arbeidsovereenkomst wanneer de werknemer in dienst van het bedrijf komt. In verreweg de meeste gevallen is het zo dat de werknemer de arbeidsovereenkomst uiteindelijk opzegt, bijvoorbeeld omdat deze een leukere, betere of aantrekkelijkere baan elders heeft gevonden. Het komt ook voor dat de werkgever een werknemer wil ontslaan. Hier moet dan een gegronde reden voor zijn. Het kan zijn dat werkgever en werknemer overeen komen dat het, om welke reden ook, beter is dat de betreffende werknemer vertrekt. De werknemer wil dan vanzelfsprekend wel het recht op een WW-uitkering behouden, voor het geval deze niet op korte termijn een andere baan kan vinden. Dan kan het opstellen van een vaststellingsovereenkomst de oplossing zijn.

Waarom een vaststellingsovereenkomst?

De vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst waarin afspraken worden gemaakt tussen de werknemer en de werkgever over het beëindigen van het arbeidscontract. Wanneer beide partijen afspraken kunnen maken hierover, dan hoeft de ontslagprocedure niet te verlopen via het UWV of de kantonrechter. Dit bespaart tijd, geld en energie. De vaststellingsovereenkomst is WW-veilig wanneer deze volledig correct is. U kunt hier ook meer over lezen op onze pagina over de WW-veiligheid van de vaststellingsovereenkomst.

Ontslag met wederzijds goedvinden

Er wordt weleens gesproken van een ontslag met wederzijds goedvinden. Zowel de werkgever als de werknemer zijn het er dan over eens dat het beter is om de arbeidsovereenkomst op te zeggen. Er moeten dan wel duidelijke afspraken worden gemaakt en deze worden opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Hierin moeten alle zaken worden opgenomen die relevant zijn, zoals de persoonsgegevens van de werknemer en de bedrijfsgegevens van de onderneming. Ook moeten de datum van indiensttreding worden vermeld en de reden van ontslag. Daarnaast kunnen in de vaststellingsovereenkomst afspraken worden gemaakt over eventuele vergoedingen, eigendommen van de onderneming die nog moeten worden ingeleverd, het al dan niet uitbetalen van vakantiedagen die nog open staan en eventuele vrijstellingen van het werk.

Advies van een jurist

Als werknemer behoudt u het recht op een WW-uitkering wanneer de vaststellingsovereenkomst aan de gestelde eisen voldoet en volledig correct is. Daarnaast is het voor u als werknemer belangrijk dat u daadwerkelijk bereid bent om akkoord te gaan met de afspraken die in het document zijn opgenomen. U kunt altijd bij ons terecht wanneer u advies van een jurist nodig heeft. Wij kunnen de vaststellingsovereenkomst doornemen en beoordelen. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies met betrekking tot het ontslag met wederzijds goedvinden, ofwel de vaststellingsovereenkomst.

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u binnen 20 minuten terug.