Vaststellingsovereenkomst en juridische kosten

Wat kost het laten controleren van een vaststellingsovereenkomst? Een werkgever kan een werknemer ontslaan door een ontslagprocedure te starten bij het UWV of bij de kantonrechter. Dit kost veel tijd, geld en vaak ook stress voor beide partijen. Als het mogelijk is om goede afspraken over het ontslag te maken, afspraken waar werknemer en werkgever tevreden mee zijn, dan kan er een vaststellingsovereenkomst worden opgesteld waarin deze afspraken worden opgenomen. Hiermee kan het ontslag worden geregeld zonder dat er een procedure voor nodig is. De vaststellingsovereenkomst moet correct worden opgesteld om te voorkomen dat de werknemer het recht op een WW-uitkering verliest. Er kan worden onderhandeld over de afspraken, zoals bijvoorbeeld ook over de hoogte van de vergoeding voor het ontslag. Mede om deze reden schakelt de werknemer vaak een arbeidsjurist in.

Laat uw overeenkomst kosteloos controleren

vso checkEen kleine fout in uw overeenkomst en u verliest direct al uw rechten. U heeft geen recht meer op een WW-uitkering en u komt al snel in de financiële problemen. Het is daarom belangrijk om deze problemen te voorkomen en de overeenkomst te laten controleren.

Direct hulp bij ontslag met vaststellingsovereenkomst?

Onze arbeidsrecht juristen staan vandaag tot 21:30 uur voor u klaar

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

Stel uw WW-uitkering veilig

1000+ overeenkomsten verbeterd

Actief in heel Nederland

Juridische ondersteuning kosten

De vaststellingsovereenkomst wordt in eerste instantie door de werkgever opgesteld en deze gaat uiteraard vooral uit van de eigen belangen. De werknemer wil vanzelfsprekend dat er ook goede aandacht aan zijn of haar belangen wordt besteed. Hier zijn de onderhandelingen voor bedoeld. De werknemer kan een tegenvoorstel doen aan de werkgever en deze kan op zijn of haar beurt weer een nieuw voorstel op tafel leggen. Veel werknemers zijn niet bekend met de vaststellingsovereenkomst en weten dan ook niet goed of de overeenkomst correct is of niet. Een arbeidsjurist weet dit uiteraard wel. Deze kan niet alleen de vaststellingsovereenkomst controleren, maar deze kan ook bekijken of een hogere vergoeding mogelijk is of dat er een hoger budget voor outplacement of scholing kan worden gerealiseerd. Het inschakelen van een specialist is uiteraard niet gratis. De kosten voor deze juridische ondersteuning kunnen ook onderdeel uitmaken van de vaststellingsovereenkomst. Er kan worden afgesproken dat de werkgever deze kosten op zich zal nemen.

De werkgever is niet verplicht om de kosten te betalen maar…

Als de werknemer een jurist in wil schakelen, dan is de werkgever niet verplicht om deze kosten voor de rekening te nemen. Wanneer er in de vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen dat de werkgever de juridische kosten zal betalen, dan doet de werkgever dit uit vrije wil. In de praktijk zal de werkgever de kosten vaak op zich nemen wanneer het ontslag de werknemer eigenlijk niet te verwijten valt. Het wordt dan gezien als redelijk dat de werkgever de kosten op zich neemt. Hiermee toont de werkgever ook meer goede wil om tot prettige afspraken te komen, waardoor deze de kans groter maakt dat de werknemer akkoord zal gaan met een vaststellingsovereenkomst. Zo kan een procedure, die duurder is, worden voorkomen.

Een vast bedrag in de vaststellingsovereenkomst

Wanneer u wilt gaan onderhandelen met de werkgever om zo tot goede afspraken te komen voor de vaststellingsovereenkomst, dan is het goed om eerst te bespreken in hoeverre de werkgever de juridische kosten wil vergoeden. De werkgever kan deze kosten van de belasting aftrekken. In de meeste gevallen zal de werkgever hierop een vast bedrag aangeven dat zal worden vergoed van de juridische kosten. Dit bedrag ligt meestal tussen de 500 en 750 euro voor een onderhandeling. Dit is inclusief beoordelen van de overeenkomst. Voor enkel de overeenkomst uitvoerig juridisch beoordelen bedragen de kosten tussen de 200 en 300 euro (afhankelijk van de lengte van de overeenkomst).

Laat uw overeenkomst kosteloos controleren

vso checkEen kleine fout in uw overeenkomst en u verliest direct al uw rechten. U heeft geen recht meer op een WW-uitkering en u komt al snel in de financiële problemen. Het is daarom belangrijk om deze problemen te voorkomen en de overeenkomst te laten controleren.

Beoordeling pagina: [ratings]
Vrijblijvend intakegesprek

088 – 205 1700

(dagelijks tot 21:30 uur)

GRATIS check vaststellingsovereenkomst

Laat uw overeenkomst kosteloos door onze juristen controleren.