Vaststellingsovereenkomst gratis laten controleren

vso checkArbeidsconflicten worden vaak opgelost of verder voorkomen met behulp van een zogenaamde vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst is een officieel document dat, na het ondertekenen door beide partijen, bindend is. Wel heeft alleen de werknemer nog een bedenktermijn van 14 dagen na de ondertekening. De vaststellingsovereenkomst bevat afspraken die worden gemaakt tussen de werknemer en de werkgever betreffende het ontslag. De meest uiteenlopende afspraken kunnen hierin worden opgenomen. Wel is het zo dat de overeenkomst correct moet zijn. Laat uw vaststellingsovereenkomst gratis door ons controleren.

Het beëindigen van de arbeidsovereenkomst

Als een werkgever en een werknemer overeen komen dat het beter is om het arbeidscontract te staken, dan wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Deze wordt ook wel de beëindigingsovereenkomst genoemd. Door deze overeenkomst op te stellen kan worden voorkomen dat er een ontslagprocedure moet plaatsvinden bij de kantonrechter of het UWV. In principe is het dus zo dat er onder bepaalde condities een einde komt aan de arbeidsrelatie tussen de werkgever en de werknemer. Wat deze condities precies zijn is per situatie verschillend. De condities moeten allemaal helder worden omschreven in de vaststellingsovereenkomst, zodat deze niet op twee manieren kunnen worden geïnterpreteerd. Dit zou kunnen leiden tot dwaling.

Een nieuwe rechtsverhouding

Met het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst ontstaat er een nieuwe rechtsverhouding, of een nieuwe rechtstoestand, tussen de twee partijen. De overeenkomst zorgt ervoor dat de werkgever en de werknemer precies weten wat er wordt verwacht en waaraan moet worden voldaan. De werkgever stelt een eerste vaststellingsovereenkomst op, ook wel het concept. De werknemer heeft het recht om hier niet mee akkoord te gaan en mag een tegenvoorstel doen. Zo kan er worden onderhandeld over de afspraken die in de vaststellingsovereenkomst komen te staan. Uiteraard kan een arbeidsjurist de werknemer ondersteunen bij de onderhandelingen of kan deze de onderhandelingen volledig uit handen nemen. Dit wordt bijvoorbeeld ook wel gedaan om een zo hoog mogelijke vergoeding voor het ontslag te krijgen.

De vaststellingsovereenkomst moet correct zijn

De werkgever zal in eerste instantie de vaststellingsovereenkomst opstellen en gaat hierbij uiteraard vooral uit van de eigen belangen. De werknemer heeft over het algemeen heel andere belangen en dit zorgt ervoor dat er in de meeste gevallen onderhandeld zal worden. Wanneer er na het onderhandelen afspraken op tafel liggen waar beide partijen zich in kunnen vinden, dan kan de definitieve vaststellingsovereenkomst worden opgesteld en ondertekend. Na het ondertekenen kan de werknemer nog 14 dagen terugkomen op het besluit om te tekenen. De werkgever heeft geen bedenktermijn. Als de vaststellingsovereenkomst niet correct is opgesteld, dan kan dit voor de werknemer ernstige gevolgen hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de werknemer geen aanspraak meer kan maken op de WW-uitkering, waardoor deze ineens zonder inkomen komt te zitten. Dit moet uiteraard altijd worden voorkomen. Daarom is het belangrijk om een vaststellingsovereenkomst te laten controleren voordat deze wordt ondertekend. Bedenk u ook altijd dat u de tijd mag nemen om de overeenkomst op uw gemak door te nemen. Laat u dan ook niet onder druk zetten om de overeenkomst te ondertekenen.

Wilt u de vaststellingsovereenkomst gratis laten controleren?

Het is aan te raden om de vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een arbeidsjurist. Wij beoordelen of de overeenkomst correct is en dus ‘WW-proof’ is. Daarnaast kunnen wij u ook adviseren over de onderhandelingen of de onderhandelingen van u overnemen. Heeft u een goede arbeidsjurist nodig? Dan staan wij graag voor u klaar. Laat uw vaststellingsovereenkomst gratis controleren.

Beoordeling pagina: 1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren (19 stemmen, gemiddeld: 8,79)
Loading...

Telefonisch advies

088 205 1700

(Ook ’s avonds en in het weekend)

GRATIS check vaststellingsovereenkomst

Laat uw overeenkomst kosteloos door onze juristen controleren.

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u binnen 20 minuten terug.