Beëindigingsovereenkomst ontvangen? Laat deze altijd controleren!

vaststellingsovereenkomst tekenenDe beëindigingsovereenkomst wordt ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd. Met deze overeenkomst beëindigt u samen met uw werkgever de arbeidsovereenkomst. Dit kan een overeenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd zijn. De overeenkomst wordt meestal alleen gebruikt bij een contract voor onbepaalde tijd. Uw werkgever kan zo zonder naar de rechter te gaan uw vaste aanstelling ontbinden. Alleen als u het document ontvangt zit u meteen al met vragen.

De correctheid van een beëindigingsovereenkomst is zeer belangrijk. Wanneer er fouten bij het opstellen van deze overeenkomst worden gemaakt of wanneer u als werknemer akkoord gaat met een incorrect opgestelde overeenkomst, dan kan dit vervelende gevolgen hebben. Gratis check beëindigingsovereenkomst.

Vragen na het ontvangen van een beëindigingsovereenkomst

De eerste vraag die u direct heeft is of u nu nog wel recht heeft op een WW-uitkering? Een andere vraag is of u nu recht heeft op een transitievergoeding? Ons advies is dan ook om nog niet direct iets te gaan tekenen. Wij staan voor u klaar om de overeenkomst te controleren en u een advies te geven of het verstandig is om wel of niet te tekenen.

Direct hulp bij ontslag met een beëindigingsovereenkomst?

Onze arbeidsrecht juristen staan vandaag tot 21:00 uur voor u klaar

Gratis controle beëindigingsovereenkomst

Stel uw WW-uitkering veilig

1000+ overeenkomsten verbeterd

7 dagen per week bereikbaar (vandaag tot 21:00 uur)

Heeft u met een beëindigingsovereenkomst recht op een WW-uitkering?

uwv ww-uiktering

In de regel is het zo dat men geen recht heeft op een WW-uitkering wanneer men zelf ontslag neemt. Met een beëindigingsovereenkomst is dit in principe niet het geval. In 2006 werd de nieuwe wetgeving betreffende werkloosheid ingevoerd en volgens deze wetgeving heeft u recht op een WW-uitkering wanneer de arbeidsovereenkomst middels een beëindigingsovereenkomst wordt beëindigd. De vaststellingsovereenkomst/beëindigingsovereenkomst is beschreven in het Burgerlijk Wetboek, boek 7 artikelen 900 t/m 906. De overeenkomst voor het stopzetten van de arbeidsovereenkomst wordt opgesteld om geschillen op te lossen of juist te voorkomen. Het gaat om een bindende regeling tussen beide partijen, dus de werkgever en de werknemer, en dit is niet hetzelfde als ontslag nemen.

Eenvoudig gezegd betekent dit voor u, wanneer u een beëindigingsovereenkomst van uw werkgever ontvangt, dan u geen procedure hoeft op te starten bij de kantonrechter of het UWV om de rechten op een WW-uitkering te behouden. Wel is het belangrijk dat de overeenkomst volledig correct is vormgegeven en dat er sprake is van een in acht neming van de opzegtermijn.

Ga direct naar:

Gratis check overeenkomst
WW-uitkering
Transitievergoeding
Tarieven

Vrijblijvend intakegesprek

088 – 205 1700

(7 dagen per week tot 21:00 uur)