Beëindigingsovereenkomst ontvangen?

Laat deze altijd door een jurist controleren

Gratis check overeenkomst

900+ overeenkomsten gecontroleerd

7 dagen per week bereikbaar

Bij 90% van onze klanten hebben wij een beter voorstel kunnen onderhandelen

Ga direct naar:

Gratis check overeenkomst
WW-uitkering
Transitievergoeding
Tarieven

Telefonisch advies

088 – 205 1700

(Ook ’s avonds en in het weekend)

Meer over de beëindigingsovereenkomst

De vaststellingsovereenkomst wordt in de volksmond ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Met de overeenkomst beëindigt u samen met uw werkgever de arbeidsovereenkomst. Dit kan een overeenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd zijn. Deze overeenkomst wordt meestal alleen gebruikt bij een contract voor onbepaalde tijd. De werkgever kan zo zonder naar de rechter te gaan uw vaste aanstelling ontbinden. Alleen als u zo’n overeenkomst ontvangt zit u meteen met duizend en één vragen. Wij helpen u graag om op onze site direct meer duidelijkheid te verschaffen over deze overeenkomst.

Vragen na het ontvangen van een beëindigingsovereenkomst

Als u een beëindigingsovereenkomst ontvangt zit u direct met een flink aantal vragen. De eerste vraag die u direct heeft is of u nu nog wel recht heeft op een WW-uitkering? Een andere vraag is of u nu recht heeft op een ontslagvergoeding? Er kunnen verschillende vragen in u opkomen en ons advies is dan ook om nog niet direct iets te gaan tekenen. Wij staan voor u klaar om de overeenkomst na te kijken en u een advies te geven wat u kan doen en waar u recht op heeft. U mag altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Een advies is gratis en kan doorgerekend worden aan uw werkgever.

Het recht op een WW-uitkering

Officieel heeft u geen recht op een WW-uitkering als u zelf ontslag neemt. Een ontslag met wederzijds goedvinden kan hieronder vallen. Ondanks dat uw werkgever beweert dat u recht heeft op een uitkering krijgt u deze niet. De gevolgen zijn enorm! Gelukkig kan u wel een handtekening zetten met het recht op een WW-uitkering. Dit heeft alles te maken met de manier waarop de vaststellingsovereenkomst geformuleerd is. Wij kunnen voor u controleren of de formulering juist is. Er moet bijvoorbeeld duidelijk instaan dat uw werkgever het initiatief genomen heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er een neutrale reden van ontslag is opgenomen. Naast een neutrale reden moet de het wettelijke opzegtermijn in acht genomen zijn. Als alles klopt behoud u het recht op een WW-uitkering. Neem gerust contact met ons op om dit vrijblijvend te laten controleren.

U mag uw handtekening ongedaan maken

Uit paniek heeft u direct een handtekening gezet. Vooral omdat uw werkgever de druk heeft opgevoerd. Alleen achteraf blijkt dat de vaststellingsovereenkomst verkeerd geformuleerd is en u nergens recht op heeft. Het is belangrijk dat u op tijd aan de bel trekt. U heeft namelijk recht op een bedenktermijn van 14 dagen. Dit moet ook opgenomen zijn in de overeenkomst. Staat dit niet in de beëindigingsovereenkomst? Dan krijgt u zelfs van de wet 3 weken de tijd om u te bedenken. U kan dan schriftelijk een briefje schrijven dat u er vanaf ziet. U hoeft geen eens een reden op te geven. Als u hierna binnen een half jaar een nieuwe beëindigingsovereenkomst ontvangt en u tekent dan is deze bindend. U heeft dan geen bedenktermijn meer. Let hier dus goed op voordat u tekent. Als u na een half jaar pas weer een nieuw voorstel krijgt dan heeft u weer opnieuw een bedenktermijn van 2 weken.

De informatie in een beëindigingsovereenkomst

Het is belangrijk dat de informatie in de beëindigingsovereenkomst klopt. In het begin staat vooral de basis informatie. Bijvoorbeeld de datum van opstelling, datum begin dienstverband, uw functie, namen en adressen. Nadat alle algemene informatie vermeld is het belangrijk dat er een reden van ontslag staat. Er moet een neutrale reden staan waarom u samen besloten heeft niet meer verder te gaan. Een neutrale reden kan bijvoorbeeld zijn dat uw relatie verbroken is. Er moet duidelijk naar voren komen dat de schuld bij de werkgever ligt. U heeft zelf als werknemer alles aan gedaan om een ontslag te voorkomen. Een andere reden die neutraal is bedrijfseconomische redenen. Als er duidelijk een neutrale reden omschreven staat en dat het niet uw schuld is dan behoud u het recht op een WW-uitkering.

Er moet in de beëindigingsovereenkomst ook worden aangegeven wanneer het dienstverband officieel beëindigd wordt. De exacte datum moet worden aangegeven en er moet hierbij rekening gehouden worden het opzegtermijn. Daarnaast wordt er aangegeven of u recht heeft op een ontslagvergoeding. Meestal heeft de werkgever een berekening gemaakt op basis van de transitievergoeding. Hou er rekening mee dat dit een bodemprijs is. U kan hier eventueel nog over onderhandelen voordat u een handtekening zet.

Naast de belangrijke informatie wordt er nog optionele informatie opgenomen. Bijvoorbeeld wat u gaat doen met de resterende vakantiedagen. Neemt u deze op of worden deze uitbetaalt? Daarnaast kan er worden opgenomen dat u over 2 maanden pas ontslagen wordt en u tot die tijd niet meer hoeft te werken. U krijgt wel gewoon doorbetaalt. Dit wordt een vrijstelling van de arbeid genoemd. Als u nog bedrijfseigendommen heeft zoals een telefoon van de zaak dan moet u deze inleveren. Dit staat ook allemaal in de beëindigingsovereenkomst.

Let goed op dat u echt alle afspraken op papier laat zetten. Onderhandel goed over deze afspraken en laat ze opnemen voordat u tekent. Een beëindigingsovereenkomst is een finale kwijting tussen beide partijen. U kan er dus niet meer op terugkomen dat u toch een hogere vergoeding wil. Na het verstrijken van de bedenktijd is het document definitief.

U ontvangt een beëindigingsovereenkomst terwijl u ziek bent

 Helaas bent u echt niet de enige die ineens een beëindigingsovereenkomst op de deurmat ziet verschijnen terwijl u ziek bent. Ondanks dat u beschermd bent tegen ontslag bij ziekte probeert de werkgever van u af te komen. Ons advies is om nooit te tekenen als u ziek bent. Dit kan gevolgen hebben voor een ziektewetuitkering en later een WW-uitkering. Er zijn wel uitzonderingen waarbij u wel een beëindigingsovereenkomst kan tekenen bij ziekte. Bijvoorbeeld als u arbeidsongeschikt bent en u nooit meer gaat werken. Het is belangrijk dat u ook dan niet direct tekent. Neem eerst contact met ons op om op basis van uw situatie onderzoek te doen. Elke situatie is weer anders en hebben weer andere regels.

Beëindigingsovereenkomst tijdens zwangerschap

U bent zwanger en u heeft uw werkgever hierover op de hoogte gesteld. Een maand later ontvangt u ineens een beëindigingsovereenkomst. Volgens uw werkgever heeft dit niets met uw zwangerschap te maken en mag u dus ontslagen worden. Het is belangrijk dat u niet direct geloofd wat uw werkgever te vertellen heeft. Neem altijd direct contact met ons op want een ontslag tijdens een zwangerschap kan grote gevolgen hebben voor uw uitkering. U heeft als zwangere vrouw namelijk moeite om meteen een nieuwe baan te vinden. De meeste werkgevers willen u pas in dienst na uw zwangerschap. Alleen u moet nog 6 maanden en uw WW-uitkering is maar 3 maanden. Dit is de reden dat u bij ons advies moet inwinnen. Als het ontslag erdoor komt kan u bijvoorbeeld afspreken dat deze pas na uw verlof ingaat. Of dat u een hogere vergoeding ontvangt om de periode te overbruggen.

Ontslag bij een contract met een bepaalde tijd

 U kan een ook een beëindigingsovereenkomst ontvangen bij een contract voor een bepaalde tijd. Bijvoorbeeld als u een contract heeft van 1,5 jaar en uw werkgever na een jaar al besluit te stoppen. Het is dan heel belangrijk dat de overeenkomst goed geformuleerd is. Als dit niet zo is dan wil het UWV u pas een uitkering geven na afloop van uw overeenkomst. Win daarom altijd advies in als u in zo’n situatie een beëindigingsovereenkomst ontvangt.

Een hogere ontslagvergoeding eisen

Als er al een ontslagvergoeding in uw beëindigingsovereenkomst is opgenomen dan is dit vaak een bodembedrag. De werkgever verschuilt zich achter het feit dat dit berekent is op basis van de transitievergoeding. Alleen omdat dit een ontslag is met wederzijds goedvinden zijn deze regels niet geldig. U mag dus onderhandelen over de vergoeding. Meestal is het bedrag in de overeenkomst een bodemprijs er is dus meer uit te halen dan u denkt. Wij kunnen u helpen om te onderhandelen over een hogere vergoeding.

Laat uw beëindigingsovereenkomst goed controleren

Een klein foutje in uw beëindigingsovereenkomst en u verliest direct al uw rechten. U heeft geen recht meer op een WW-uitkering en u komt al snel in de financiële problemen. Het is daarom belangrijk om deze problemen te voorkomen en de overeenkomst te laten controleren. Wij kunnen eventueel correcties aanbrengen zodat u zeker weet dat alles goed is opgesteld.

Gratis* vrijblijvend advies

Wij kunnen u gratis* helpen met advies over uw beëindigingsovereenkomst. De kosten voor ons advies rekenen wij namelijk door aan uw werkgever. U moet namelijk ondersteuning inschakelen omdat de werkgever u graag weg wil hebben. Het is nooit uw eigen keuze geweest. Op basis hiervan kunnen wij onderhandelen om onze kosten betaalt te krijgen door uw werkgever. Daarnaast gaan we meteen onderhandelen over een hogere vergoeding zodat u er financieel goed vanaf komt.

Wij geven u de garantie op succes!

U schakelt natuurlijk geen jurist in om uiteindelijk met hogere kosten te zitten. U schakelt ons in om voor u te onderhandelen zodat de beëindigingsovereenkomst juist geformuleerd is. Wij proberen vanuit onze kennis ervoor te zorgen dat u er goed vanaf komt. U hoeft uzelf echt niet te schamen om ons in te schakelen om financiële problemen te voorkomen. Door ons in te schakelen heeft u de garantie dat alle afspraken op papier staan. Wij helpen u om betere afspraken te maken die u zelf misschien nooit voor elkaar gekregen heeft. Door duidelijke afspraken te maken zorgen we ervoor dat u er beter vanaf komt dan uw werkgever eerst in gedachten had.

 • Stap 1: Het eerste contact

  Mogelijkheid 1: Upload uw overeenkomst en wij nemen contact met u op. Mogelijkheid 2: U neemt telefonisch contact met ons op om de zaak door te nemen met een gespecialiseerde en ervaren jurist. Tijdens dit gesprek ontvangt u van deze specialist ook de nodige tips en adviezen betreffende de mogelijkheden op juridisch gebied. Daarnaast kan er worden besproken wat wij voor u kunnen betekenen en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. Dit eerste telefonische contact is kosteloos en geheel vrijblijvend. Wij bevestigen de besproken zaken aan u via de mail.

 • Stap 2: Maatwerk advies op basis van het dossier

  Wanneer u besluit om na ons eerste contact gebruik te gaan maken van onze dienstverlening, dan kunt u de nodige documenten aan ons toesturen. Welke documenten dit precies zijn valt te lezen in de mail die wij u eerder hebben gestuurd. U kunt de betreffende documenten digitaal aan ons sturen. Wij nemen de documenten nauwkeurig door en nemen contact op wanneer er vragen zijn. Wanneer er geen vragen zijn, dan ontvangt u direct een mail van ons met ons maatwerk advies. In de meeste gevallen nemen wij een werkdag later telefonisch contact met u op om dit advies te bespreken.

 • Stap 3: Het opstellen van een tegenvoorstel

  Als er wordt besloten om te gaan onderhandelen, dan stellen wij een brief voor u op waarin wij een tegenvoorstel vermelden. Daarnaast wordt deze brief voorzien van sterke argumenten. Voordat wij deze brief aan uw werkgever verzenden zorgen wij ervoor dat u deze kunt controleren. Wij versturen nooit brieven zonder toestemming van onze cliënten. Bij uw akkoord zullen wij de brief mailen dan wel verzenden aan uw werkgever.

 • Stap 4. De onderhandelingsfase

  Het komt voor dat er slechts een enkele ronde nodig is voor de onderhandelingen. In dit geval gaat de werkgever akkoord met het tegenvoorstel dat wij hebben toegestuurd. In de meeste gevallen is het nodig om verder te onderhandelen en volgen er enkele onderhandelingsronden. Hierbij wordt er per brief of telefonisch onderhandeld tussen beide partijen.

 • Stap 5. De ondertekening van de vaststellingsovereenkomst

  De onderhandelingsfase komt ten einde wanneer beide partijen zich kunnen vinden in het laatst gedane voorstel. Wij zullen u hierin adviseren en kunnen u aangeven of een tegenvoorstel aanvaardbaar is. Wanneer dit het geval is, en u kunt zich hier ook in vinden, dan kan het voorstel worden geaccepteerd. De onderhandelaars van beide partijen zorgen voor de afronding, inclusief de ondertekening van de definitieve vaststellingsovereenkomst. Uiteraard blijft u tot aan de afronding van de zaak overal bij betrokken.

Beoordeling pagina: 1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren6 sterren7 sterren8 sterren9 sterren10 sterren (46 stemmen, gemiddeld: 8,80)
Loading...

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u binnen 20 minuten terug.