Beëindigingsovereenkomst ontvangen?

Laat deze altijd door een arbeidsrechtjurist controleren

Stel uw WW-uitkering veilig

Gratis controle beëindigingsovereenkomst

900+ overeenkomsten gecontroleerd

7 dagen per week bereikbaar (Ook ’s avonds)

Wat is een beëindigingsovereenkomst?

vaststellingsovereenkomst tekenenDe beëindigingsovereenkomst wordt in de volksmond ook wel een vaststellingsovereenkomst genoemd. Met de overeenkomst beëindigt u samen met uw werkgever de arbeidsovereenkomst. Dit kan een overeenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd zijn. Deze overeenkomst wordt meestal alleen gebruikt bij een contract voor onbepaalde tijd. De werkgever kan zo zonder naar de rechter te gaan uw vaste aanstelling ontbinden. Alleen als u zo’n overeenkomst ontvangt zit u meteen met duizend en één vragen. Wij helpen u graag om op onze site direct meer duidelijkheid te verschaffen over deze overeenkomst.

Vragen na het ontvangen van een beëindigingsovereenkomst

Als u een beëindigingsovereenkomst ontvangt zit u direct met een flink aantal vragen. De eerste vraag die u direct heeft is of u nu nog wel recht heeft op een WW-uitkering? Een andere vraag is of u nu recht heeft op een ontslagvergoeding? Er kunnen verschillende vragen in u opkomen en ons advies is dan ook om nog niet direct iets te gaan tekenen. Wij staan voor u klaar om de overeenkomst na te kijken en u een advies te geven wat u kan doen en waar u recht op heeft. U mag altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Een advies is gratis en kan doorgerekend worden aan uw werkgever.

Heeft u recht op een WW-uitkering?

uwv ww-uikteringOfficieel heeft u geen recht op een WW-uitkering als u zelf ontslag neemt. Een ontslag met wederzijds goedvinden kan hieronder vallen. Ondanks dat uw werkgever beweert dat u recht heeft op een uitkering krijgt u deze niet. De gevolgen zijn enorm! Gelukkig kan u wel een handtekening zetten met het recht op een WW-uitkering. Dit heeft alles te maken met de manier waarop de vaststellingsovereenkomst geformuleerd is. Wij kunnen voor u controleren of de formulering juist is. Er moet bijvoorbeeld duidelijk instaan dat uw werkgever het initiatief genomen heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er een neutrale reden van ontslag is opgenomen. Naast een neutrale reden moet de het wettelijke opzegtermijn in acht genomen zijn. Als alles klopt behoud u het recht op een WW-uitkering. Neem gerust contact met ons op om dit vrijblijvend te laten controleren.

Ga direct naar:

Gratis check overeenkomst
WW-uitkering
Transitievergoeding
Tarieven

Telefonisch advies

088 – 205 1700

(Ook ’s avonds en in het weekend)

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in. Wij bellen u binnen 20 minuten terug.